vitaminler - b grubu vitaminleri - fındık

TÜBİTAK, okul çağındaki öğrencilerin kan yapımı ve ruh sağlığı açısından gerekli B2 ve B6 vitaminleri yönünden yetersiz beslendiğini ortaya koydu. Bu vitamin eksikliğini ortadan kaldırmak için öğrenciler fındık ve fındık yağı tüketmeli. Ülke çapında 960 okul çağındaki çocuklar üzerinde yapılan tarama çalışmasında Türk çocuklarının yüzde 90'ında B2, yüzde 84'ünde B6 vitamin eksikliği gözlendi. Araştırmayı değerlendiren Prof. Dr. Seçkin Pehlivanoğlu, fındık ve yağının vücutta karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapan bazı B grubu vitaminleri için önemli bir kaynak olduğuna işaret etti. Pehlivanoğlu, "Fındık ve fındık yağı özellikle B1 ve B2 vitaminleri için iyi, B6 vitamini için ise çok iyi bir kaynaktır. Kan yapımı ve ruh sağlığı açısından gerekli olan B2 ve B6 vitaminleri fındık ve fındık yağında önemli miktarda bulunurlar. Bu besinin her gün düzenli olarak tüketilmesi ülkemiz çocuklarının iki ana beslenme sorununa pratik bir çözüm olabilecektir" dedi.
yenişafak

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 386
favori
like
share