Malzemeler:
* 800 gr patates
* Tuz
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 soğan
* 3 çorba kaşığı sirke
* Karabiber
* 6 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 limon
* 4 mezgit fileto
* 2 yumurta
* 1 demet dereotu
* 2 çorba kaşığı un
* 4 domates
* 1 kabak

Hazırlanması:
* Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayın.
* Domatesleri yıkayıp incecik dilimleyin.
* Kabağı yıkayın. Uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin.
* Soğanı soyup doğrayın.
* Sebzeleri karıştırın.
* Sos için sirke, tuz ve karabiberi karıştırın. 4 çorba kaşığı yağ ekleyip sebzelerin üzerine dökün.
* Limonu yıkayıp kurulayın. Kabuğundan biraz rendeleyin. Suyunu sıkın.
* Balık filetolarını temizleyin. Karabiber ve limon rendesi ile tatlandırın.
* Yumurtayı çırpın. Dereotunu doğrayıp yumurtaya ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Balığı önce una ardından yumurtalı karışıma bulayın.
* Artan yağı tavada kızdırıp balıkları orta ateşte kızartın.
* Margarini eritin. Patateslerin kabuklarını soyup kızartın.
* Balık ve salata ile birlikte servis tabaklarına paylaştırın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 352
favori
like
share