Malzemeler:
* 1 adet palamut
* 1 adet limon
* 1 adet orta boy domates
* 2 sap yeşil taze soğan
* 2 adet yeşil sivri biber
* 10 adet mantar
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
* 10 adet karides
* 8 adet yeşil zeytin
* Yarım su bardagı su
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Tuz

Hazırlanması:
* Palamutu yıkayıp içini temizleyin. Bol suyla yıkayın ve dört parçaya bölün.
* Bu arada, limon ve domateslerin kabuklarını soyun. İri kuşbaşı doğrayın.
* Mantarları, biberleri ve yeşil soğanları minik minik kesip hazırlayın.
* Derince bir tepsiye, önce dört parçaya ayırdığınız palamutu yerleştirin.
* Üzerine limon, domates, yeşil biber, taze soğan, mantar, ince kıyılmış maydanoz, karidesler ve yeşil zeytinleri koyun.
* Yarım su bardağı suyu malzemenin üzerine dökün. Tuzunu serpin ve ağır ateşte 20 dakika kadar pişirin.
* Balık suyunu çekince, üzerine küçük parça tereyağlarını koyun.
* Orta hararetteki fırına sürüp 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak ikram edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 288
favori
like
share