Malzemeler:
* 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 diş ezilmiş sarımsak
* 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
* 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
* Yarım kilo orta boy karides (kabukları ve içi temizlenmiş)
* 1-2 yemek kaşığı limon suyu
* Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
* 2 yemek kaşığı incecik doğranmış maydanoz

Hazırlanması:
* Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarımsak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun.
* Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin.
* Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin.
* Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın.
* O halde servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 348
favori
like
share