Malzemeler:
* 1 kg patates
* 1 demet maydanoz
* 1 demet deretotu
* 3 çorba kaşığı süt
* 8 alabalık filetosu
* 1 soğan
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 250 gr süt kreması
* Karabiber
* Tuz

Hazırlanması:
* Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra tuzlu suda 25 dakika haşlayın.
* Bu arada taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra sütle birlikte püre haline getirin.
* Alabalık filetolarını temizleyin.
* Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
* Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Kalan margarini unla karıştırıp bir kenarda bekletin.
* Soğana 100 ml su ilave edin. Bir taşım pişirip balık filetolarını bu karışımda pişirip içinden alın.
* Karışıma süt kreması ve unlu margarini ekleyip kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Püre haline getirdiğiniz taze baharatları tekrar blenderdan geçirip tencereye ilave edin.
* Patatesleri süzün. Balığı baharatlı sos ve patates eşliğinde servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 324
favori
like
share