Malzemeler:
Balık İçin :
* 4 balık filetosu (herhangi bir beyaz etli balık olabilir)
* Yarım limonun suyu
* 1 küçük havuç
* 4 dal maydanoz
* 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 1 yumurta
* Tuz
* Karabiber
* Bir miktar yağ
Salata İçin :
* 1 marul
* 1 soğan
* 2 çorba kaşığı sirke
* Tuz
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanması:
* Balığı ayıklayıp yıkayın. Üzerine limon suyu dökün.
* Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
* Havucu ayıklayıp yıkayın. İri iri rendeleyin.
* Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın.
* Yumurtayı çırpın. Bir kasede yumurta, peynir, havuç ve maydanozu karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Balık filetolarını kabın içine yerleştirip havuçlu karışımı üzerine dökün. Fırına verip orta bölmede 20 dakika kadar pişirin.
* Marulu ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın.
* Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
* Sıvıyağ, sirke ve tuzu karıştırın. Marulu soğan ve sirkeli sosla harmanlayıp bir kaseye alın.
* Balığı salata eşliğinde servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 353
favori
like
share