Folyoda Levrek Fileto

Son güncelleme: 13.10.2009 15:00
  • noimage
    Malzemeler:
    * 200 gr havuç
    * 1 kereviz
    * Yarım kg pırasa
    * Yarım demet maydanoz
    * 1 soğan
    * 4-5 çorba kaşığı margarin
    * Tuz, karabiber
    * 600 gr levrek fileto
    * Fırına dayanıklı aluminyum folyo
    ve 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ

    Hazırlanması:
    * Havuçları yıkayın, ince şeritler halinde doğrayın.
    * Kereviz, pırasa ve maydanozu da ayıklayıp yıkayın. Kerevizi ve pırasayı ince ince dilimleyin. Maydanozu doğrayın.
    * Soğanı soyup halka halinde kesin.
    * Sebzeleri 2 çorba kaşığı yağda 5 dakika kadar sote edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
    * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
    * Levreği temizleyip üzerine tuz ve karabiber serpin.
    * Folyodan 45 cm genişliğinde, 60 cm uzunluğunda bir parça kesin. Üzerine sıvı yağ sürün, kenarlarında 1,5 cm'lik boşluk bırakın.
    * Sebzeleri üzerine paylaştırın. Artan margarini üzerine parça parça ekleyin. En üste balığı yerleştirin.
    * Folyoyu kapatın. Kenarları iki defa katlayın. 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
    * Yanında haşlanmış patates veya pilavla servis yapın.
#13.10.2009 15:00 0 0 0