Malzemeler:
* 100 gr ceviz
* 1 soğan
* 3-4 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı hardal
* Tuz
* Karabiber
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 demet roka
* 4 somon fileto
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 2-3 çorba kaşığı un

Hazırlanması:
* Cevizlerin fazlalıklarını ayıklayın. Tavada yağ kullanmadan kavurun. Soğuduktan sonra iri iri kıyın.
* Soğanı soyup küp küp doğrayın.
* Sirkeyi, hardal ve 2 çorba kaşığı su ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 3 çorba kaşığı yağ ekleyin.
* Rokayı ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzün.
* Servis tabaklarına rokayı paylaştırın.
* Balıkları temizleyip limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Son olarak una bulayın.
* Kalan yağı bir tavada kızdırın. Balıkları 2-3 dakika kızartın. Ardından rokaların üzerine yerleştirin.
* Üzerine ceviz serpip sosu dökün.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 320
favori
like
share