meze tarifleri

Malzemeler:
* 100 gr mercimek
* Tuzve Karabiber
* 1 kırmızı soğan
* 1 demet fesleğen
* 1 marul salata
* 4-5 çorba kaşığı sirke
* 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 demet taze soğan
* 1 kırmızı dolmalık biber
* 1 tatlı kaşığı zencefil
* 500 gr kıyma
* 1-2 tatlı kaşığı toz çeşni
* 1-2 çorba kaşığı margarin

Hazırlanması:
* Mercimeği küçük bir tencerede 20-30 dakika kadar tuzlu suda haşlayın.
* Bu arada salata için soğanı soyun. Yıkayıp küçük küçük doğrayın.
* Fesleğeni de yıkayıp yapraklarını uzunlamasına kesin. Taze fesleğen bulamadığınız takdirde kurutulmuş fesleğen de kullanabilirsiniz.
* Marulu temizleyip yıkayın. Ardından büyük parçalar halinde doğrayın.
* Soğanı, sirke ve yağ ile karıştırın.
* Mercimeği soğuk sudan geçirip süzün. Hazırladığınız sirkeyle marine edin. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırın.
* Taze soğanı yıkayıp halka halka doğrayın.
* Kırmızı biberi temizleyip ikiye bölün. Ardından çekirdeklerini ayıklayın.
* Zencefil, kıyma ve çeşniyi karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp yoğurun. Hazırladığınız karışımdan 16 köfte hazırlayın.
* Margarini tavada eritin. Köfteleri orta ateşte önlü arkalı pişecek şekilde 5-6 dakika kızartın.
* Marulu, fesleğeni ve mercimeği karıştırın.
* Çeşni toplarını salatayla birlikte servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 329
favori
like
share