Batırık Köftesi Malzemeler :

100 gr. ceviz
50gr. susam
3-4 adet domates
yarım çay bardağı tahin
köftelik bulgur
tuz,karabiber,kırmızı pul biber baharatlar
1.5 yemek kaşığı salça
150 gr. lahana
1 demet maydanoz
2adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ ve ya zeytinyağı
2 adet (sıkılmış) limon
50gr.(tuzsuz) yer fıstığı





Batırık Köftesi hazırlanışı:

İlk önce bulguru ılık suyla ıslatıp,ince doğradığımız soğan,salça ve baharatlarımız ile iyice yoğuruz.Daha sonra yarım çay bardağı tahinimizi ekliyoruz.Ceviz,yerfıstığı ve susamı ufak tava içinde kısık ateşte hafifçe kavuruyoruz.Kavurma işemi bittik'ten sonra bulgura ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. İnce ince doğradığımız domates,lahana ve maydanozu ekleyerek biraz daha yoğuruyoruz.Bulgur sıkma kıvamına gelince çiğ köfte gibi sıkarak servis tabağına yeşillik ile dizerek servis hediyoruz.Arzuya göre isteyen kişilere Sıktığımız limon suyunun içine bir bardak kadar su ekleyip ikram ediyoru.(bu limon suyu bulgurun üstüne sıkılmayıp ,yanında kaşık yardımıyla içilmesi bu yemeğin özelliklerinden biridir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 419
favori
like
share
hhadise Tarih: 09.02.2010 10:48
arkadaşım bende yaparım ama lahana içine konmaz tahine biraz kavurduktan sonra konur