Peynirli Patlıcan tarifi çin Malzemeler :

4 adet patlıcan
250 gr. beyaz peynir
3 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı mısır unu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
pulbiber
tuz

Peynirli Patlıcan yemeğinin hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve uzunlamasına yaklaşık yarım cm.kalınlığında ince ince dilimliyoruz. Ardından patlıcanları buharda haşlıyoruz. Bu işlem için büyükçe bir tencereyi ocağa koyup ,1/3 oranında kaynar su ile doldurduktan sonra tel süzgüyü üzerine oturtarak patlıcanları süzgüye dizip kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 10 dakikada patlıcanlar buharda pişmiş oluyor. Buharda pişirme makinanız var ise 1,5 dakika bu işlem için yeterli geliyor. Biberleri de közleyerek kabuklarını soyuyoruz. Közlenmiş ve kabukları soyulmuş halde satılıyor. Dilerseniz hazır olanını da kullanabilirsiniz. Mısır ununu pulbiber ve tuz ile karıştırıyoruz. Teflon tava kullanıyoruz ,aksi takdirde patlıcanlar tavaya yapışır ve çıkaramayız. Teflon tavayı 2 yemek kaşığı yağ ile yağladıktan sonra patlıcanların yarısını kurulayıp mısır unlu karışıma bulayarak boşluk kalmayacak şekilde tavaya diziyoruz. Patlıcanların üzerine ,dilimlediğimiz beyaz peyniri ,onun üzerine de kırmızı biberleri dizdikten sonra ,patlıcanların diğer yarısını da mısır unlu karışıma bulayarak üzerini kapatıp avuç içi ile sıkıştırıyoruz. Ocağa koyup bir yüzünü kızarttıktan sonra ,tabağa alıp ,tavaya 2 kaşık yağı dökerek tekrar tavaya koyuyoruz ve diğer yüzünü de kızartıyoruz. Servis tabağına alıp maydanoz yada nane yapraklarıyla süsledikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 340
favori
like
share