Limon Soslu Islak Kek tarifi - Limon Soslu Islak Kek yapilisi

Malzemeler,
Kek Hamuru için,
5 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
2 adet limon kabuğu rendesi
1,5 paket kabartma tozu
1 çay bardağı su
Yeteri kadar un
Sosu için,
1 su bardağı toz şeker
2 adet limon suyu
1 su bardağı soğuk su
Yarım paket vanilya
Hazırlanışı,
Kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın.
Sıvı yağ, pirinç unu, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve suyu ekleyip iyice karıştırın.
Boza kıvamına gelen kadar un ekleyip karıştırın.
Kek kabını ya da fırın tepsisini yağlayın.
Kek hamurunu içine döküp, üzerini düzleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın.
Soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
Kâsede limon suyu, şeker, vanilya ve soğuk suyu iyice karıştırın.
Hazırladığınız sosu kekin üzerine dökün.
Dilimleyerek servis yapın.
Damak tadınıza göre Hindistan ceviziyle üzerini süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 603
favori
like
share