300 gr kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber

Yangıç (Çorum)
[COLOR=#fffacd]
Hamur için:

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt, tuz

1. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp yoğurt, yumurta, tuz ve su ekleyerek yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Üzerine un serperek oklavayla kalın yufkalar halinde açın.
2. Soğanı soyup rendeleyin. Derin bir kapta, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurların ortasına kıymalı iç malzemeyi yayıp katlayın.
3. Sacta veya teflon tavada gözleme gibi pişirin. Margarin sürüp servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 278
favori
like
share
kaya.1983 Tarih: 14.10.2009 09:14
bu arada süper bi lezzet sol