Malzemesi:

1 sığır beyni,
1 fincan sirke,
bir kaç havuç,
1-2 soğan,
yeteri kadar tuz,
Mayonezi için:
8-10 ayıklanmış küçük soğan
1 kaşık un,
1 kepçe et suyu

Hazırlanışı:

İki saat soğuk suda bıraktığınız sığır beyninin kanlı damarlarını ve derisini çıkardıktan sonra üstünü örtecek kadar su doldurulmuş bir tencereye yatırın, suya bir fincan sirke bir kaç havuç, bir iki soğan ve tuz atın. İyice haşladıktan sonra sıcaklığını koruması için tencereden çıkartmayın. Bir taraftan da 8-10 kadar ayıklanmış küçük soğanı tencereye koyun. Kuvvetli ateşte kızarmaya başlayınca çıkartın. Kalan yağa bir kaşık un koyarak biraz kavurun. Bir kepçe et suyu ile iyice ezin. Orta ateşte onbeş dakika bırakın. Bu iş de bitince beyini ufak ufak doğrayıp havuçlu soğanlı suyun içine atın. Böylece üç dakika daha pişirip servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 408
favori
like
share