Et Dalyan Köfte

Son güncelleme: 14.10.2009 11:50
  • Et Dalyan Köfte

    Malzemeler


    1 kg pirzola et
    1 adet sogan
    2 dis sarimsak
    2 dilim bayat ekmek
    1 adet yumurta
    500 gr ispanak
    1 adet havuç
    1 çorba kasigi sivi yag
    Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar

    Sosun malzemesi:

    2 bardak et suyu
    1 tatli kasigi misir nisastasi
    1 tatli kasigi köri

    Yapılışı

    Etleri ince sekilde dovup yanyana birlestirin.Ekmek içini, baharati, sarimsagi, sogani ve yumurta sarisini ilave edip yogurun ve etin uzerine yayin.
    Ispanaklarin yaprak kisimlarini 1 çorba kasigi sivi yag ile kavurun.
    Ispanaklar soguduktan sonra daha önce hazirladiginiz karisimin üzerine yayin. Ispanaklarin üzerine haslanmis havuç koyup,etleri rulo seklinde sarin.
    Üzerine yumurta aki sürüp firina verin. Iyice kizardiktan sonra sicak olarak,sosla servis yapabilirsiniz. Isterseniz süslemek için patates veya makarna kullanabilirsiniz

    Sosun hazirlanisi:

    2 bardak et suyu ile bir tatli kasigi misir nisastasini eriterek ateste kaynatin. Boza kivamina gelince bir tatli kasigi köri ve birazcik yeni bahar ilave ederek karistirin. Sosunuz hazirdir
#14.10.2009 11:50 0 0 0