Et Dalyan Köfte

Malzemeler


1 kg pirzola et
1 adet sogan
2 dis sarimsak
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
500 gr ispanak
1 adet havuç
1 çorba kasigi sivi yag
Yeteri kadar tuz, karabiber ve yenibahar

Sosun malzemesi:

2 bardak et suyu
1 tatli kasigi misir nisastasi
1 tatli kasigi köri

Yapılışı

Etleri ince sekilde dovup yanyana birlestirin.Ekmek içini, baharati, sarimsagi, sogani ve yumurta sarisini ilave edip yogurun ve etin uzerine yayin.
Ispanaklarin yaprak kisimlarini 1 çorba kasigi sivi yag ile kavurun.
Ispanaklar soguduktan sonra daha önce hazirladiginiz karisimin üzerine yayin. Ispanaklarin üzerine haslanmis havuç koyup,etleri rulo seklinde sarin.
Üzerine yumurta aki sürüp firina verin. Iyice kizardiktan sonra sicak olarak,sosla servis yapabilirsiniz. Isterseniz süslemek için patates veya makarna kullanabilirsiniz

Sosun hazirlanisi:

2 bardak et suyu ile bir tatli kasigi misir nisastasini eriterek ateste kaynatin. Boza kivamina gelince bir tatli kasigi köri ve birazcik yeni bahar ilave ederek karistirin. Sosunuz hazirdir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share