Malzeme
1 kg. kuzu kuşbaşı
2 baş soğan
100 gr. Bizim Margarin
3 adet sivri veya dolma biber
2 adet havuç
1 çay bardağı un
1 bağ maydanoz kökü
1 çay bardağı domates salçası
4 adet taze domates
Tuz
5 su bardağı su
1 adet kereviz
4 diş sarımsak
2 adet ayva




Hazırlanışı
Tencerenin içine Bizim Margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın.
Eti içine atıp karıştırın. Etler suyunu çekince önce unu ve domates salçasını, birkaç karışım sonra da domatesleri ilave edip, iyice karıştırın.
Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın. Üstünde oluşan köpüğü alın.
Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin.
Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın.
Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın.
Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin. Hazırladığınız etin içine koyup karıştırın.
Geride kalan sosu üzerine süzdürün. Lezzetini kontrol edip, servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 402
favori
like
share