malzemeler

400 gr. salam
Sos için: 8 yemek kasigi yogurt, 4 yemek kasigi hardal, 1 adet salatalik tursusu, 1 demet dereotu, Toz seker, Karabiber, Tuz
15 gr. maya
50 ml. süt (3,5 yemek kasigi)
330 gr. un (2,5 su bardagi)
2 adet yumurta
50 gr. yumusak margarin
1 adet yumurta sarisi
Tuz





Yapılışı

Mayayi ilik süt ve 3,5 yemek kasigi un ile karistirin. Sicak bir yerde 10 dakika kabarmaya birakin. 300 gr. unu bir kaseye koyup, ortasini çukurlastirin. Yumurta, 1 tutam tuz, margarin ve mayali karisimi koyup ortadan baslayarak yogurun. Düzgün bir hamur elde edin. 10 dakika kabarmaya birakin.

Hamuru 30x15 cm. büyüklügünde açin. Yagli kagit yaydiginiz firin tepsisine yerlestirin.
Salamin zarini soyup bütün olarak(rulo halinde) hamurun ortasina koyun ve hamurla etrafini sarin. Hamurun uç kisimlarina su sürüp kapatin. 20 dakika dinlenmesi için bekletin. Yumurta sarisini 1 tatli kasigi su ile çirpip hamurun üzerine sürün. 200º sicakliktaki Siemens firinin alttan 2. rafinda 30 dakika pisirin.

Sos için, yogurt ve hardali karistirin. Salatalik tursusunu küp seklinde dograyin. Dereotunu kiyin. Her ikisini sosa karistirin. Karabiber, tuz ve bir tutam toz seker ile tatlandirin. Hamurda salamin yaninda servis yapin.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 855
favori
like
share
mollycan Tarih: 27.10.2009 12:39
Siemens firinin alttan 2. rafinda 30 dakika pisirin.


Benim Siemens firinim yok:239: