Süre: 10-20dk


Tavsiyeler

Yanında taze soğanlı patates salatasıyla servis yapin.

Malzemeler

4 kalkan dilimi (her biri yaklaşık 250 qr)
60 cl şaraplı sebze suyu

Avokado sosu:

1 iri olgun avokado
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 küçük sivribiber (sap ve cekirdekleri temizlendikten sonra doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze cekilmiş)

Süsleme için:

1 küçük limon (ince dilimlenmiş)
1 molla limonu (ince dilimlenmiş)
maydanoz dalları (isteğe bağlı)


Yapilis Tarifi

Kalkan dilimlerini soğuk su altında yıkayıp, kağıt mutfak havlusuyla kurulayın. Şaraplı sebze suyunu ateşe dayanıklı bir cam kaba (ya da bir güvece) koyup, kalkan dilimlerini de suyun içine yan yana yerleştirin. Sonra kabın (ya da güvecin) üstünü örtüp, ağır ateşe oturtarak, kalkan dilimlerini parmakla kolayca ayrılabilecek kıvama gelinceye kadar (7 - 8 dakika) pişirin.

Bu arada sosu hazırlamak için, avokadoyu uzunlamasına ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın. Sonra kabuğunu dikkatle soyup, etli bölümü kabaca doğrayın. Avokado parçaları, limon suyu, sivribiber parçaları, tuz ve karabiberi blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) karıştırın (malzemeler blendır yerine derince bir kaba konduktan sonra, çatalla ezilip karıştırılarak da püre haline getirilebilir). Sonra püreyi bir kaseye çıkarıp, bir kenara bırakın.
Kabı ateşten alıp, kalkan dilimlerini delikli spatulayla, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın. Limon dilimleri, mollalimonu dilimleri ve maydanoz dallarıyla süsleyip, yanında avokado sosuyla servis yapın.

Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 389
favori
like
share