Sümeyye Boyacının engelsiz dünyası

Son güncelleme: 15.10.2009 07:54
  • noimage


    DOĞUŞTAN iki kolu olmayan ancak ayaklarıyla resim yapabilen ve havuzda yüzen 6 yaşındaki Sümeyye Boyacı, eğitime başladığı ilköğretim okulunda özel masa ve sandalyesine kavuştu.

    Öğretmenleri, sınıf arkadaşlarının elleriyle, Sümeyye'nin ise ayaklarıyla yazı yazmayı öğrenmeye çalıştığını söyledi. Okul Müdürü Zafer Çetin, "Onu diğer öğrencilerden ayrı tutmadık. Arkadaşları Sümeyye'yi kısa sürede kabullenip ona sahip çıktı" dedi.

    noimage


    Eskişehir Özel Samanyolu Gülbahar İlköğretim Okulu 1-B sınıfı öğrencisi Sümeyye Boyacı, okuluna ve arkadaşlarına kısa sürede alıştı. Okul yönetimi Sümeyye'nin ayaklarıyla yazı yazabilmesi ve yemek yiyebilmesi için hem sınıfa hem de yemekhaneye özel masa ve sandalye yaptırdı.
    noimage
    19 kişilik 1-B sınıfında özel masasına ve sandalyesine kavuşan Sümeyye Bolacı, ayaklarıyla çantasından çıkardığı kalemle defterine yine ayaklarıyla çizgi çizerek yazı yazmayı öğreniyor. Sınıf arkadaşlarını ve öğretmenini çok sevdiğini belirten Sümeyye Boyacı, evde de resimler yaptığını söyledi.

    Özel Samanyolu Gülbahar İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Çetin, Sümeyye Boyacı'nın kimsenin yardımı olmadan da kendi işlerini yapabildiğini belirtti. Bir kadın yardımcı hizmetliyi teneffüs ve yemek saatinde Sümeyye ile ilgilenmesi için görevlendirdikleri belirten Zafer Çetin, "Ancak Sümeyye'yi diğer öğrencilerden ayrı tutmadık. Onlar ne yapıyorsa Sümeyye de onu yapıyor. Zaten her şeyi kendisi yapmak istiyor. Yardımcı hizmetlimiz yemek yedirmek istiyor ancak o kendi yemeğini kendisi yiyor. Ayaklarıyla çatal ve kaşığı tutuyor. Hem sınıf arkadaşları hem de diğer sınıflardaki öğrenciler Sümeyye'yi kabullendi. Ona sahip çaktılar. Sümeyye'de onlara alıştı" dedi...
#14.10.2009 17:49 0 0 0
  • helal olsun be
#15.10.2009 07:54 0 0 0