Etli Fırın Bamya


MALZEME:

Dana eti 240 gram
Bamya 1,200 gram
Soğan 120 gram
Ç.Biber 120 gram
Domates 120 gram
Salça 60 gram
Havuç 120 gram
Margarin 45 gram
Tuz 18 gram
Un 30 gram

YAPILIŞI

Kuşbaşı doğranan etler yağda kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğan ve salça ilave edilir.Daha sonra içerisine su ilave edilerek pişirilir.pişen etin içine kuşbaşı doğranmış biber ilave edilir.Ayrı olarak haşlanan havuçlar 1/2 jülyen şeklinde doğranır.Bamya ile birlikte tepsiye konur.Üzerlerine doğranmış domatesleri pişen eti ve etin suyunu ilave edip fırında pişirilerek servise hazır hale getirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 390
favori
like
share