Malzemeler
300 gr tavuk eti
1 su bardağı nohut
4 diş sarımsak
2 yumurta
4-5 dal maydanoz
5-6 çorba kaşığı galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber


Hazırlanışı
Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını ayıklayın. Maydanozu ve sarımsakları temizleyip kıyın. Tavuk etini haşlayıp süzün ve küçük küçük doğrayın.

Haşlanmış nohut, tavuk eti ve sarımsağı robotta püre halinde ezin. Derin bir kaba alıp yumurta, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda 2-3 dakika kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 312
favori
like
share