Malzemeler
500 gr kuzu külbastı
2 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı tel şehriye
1 soğan
2 sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 su bardağı sıcak su
40 gr margarin
Tuz, karabiber

Süsleme için:
1 dal dereotu

Hazırlanışı

Eti kuşbaşı doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan, et ve sivribiberi kavurun. Domates ve biber salçalarını 2 çorba kaşığı suyla ezip tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber serpip suyunu çekince ocaktan alın.

Ayrı bir tencerede kalan margarini eritip şehriyeleri kavurun. Etli malzemeyi ilave edip karıştırın. Suyunu ekleyip etler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.

Yemeği tahta kaşıkla bir kez harmanlayıp servis tabaklarına paylaştırın. Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 345
favori
like
share