çarkıfelek tatlısı tarifi - çarkıfelek tatlısının yapılışı - çarkıfelek tatlısı nasıl yapılır



Malzemeler:

* 100 g.tereyağı(yumuşak) +1/2 türk kahve fincanı sıvıyağ (125 g olacak toplam)
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı kakao
* bütün iç fındıklar
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 1/2 su bardağı süt
* 3 su bardağı +4 yemek kaşığı un

şerbeti:

* 2,5 su bardağı şeker
* 2,5 su bardağı su
* 1-2 tane limon tuzu

Yapılışı:

1. sıvıyağ ve kakao haricini 3 su bardağı un ile yoğurun.
2. hamuru ikiye bölün.
3. birine sıvıyağın yarısını ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip yoğurun.
4. diğerine de kalan sıvıyağda da kakaoyu eritip + kalan 2 kaşık unu da hamura ekleyip yoğurun.
5. 30 dk.kadar dolapta bekletin hamuru(vaktiniz yoksa es geçin)
6. hamurları ayrı ayrı unlu zeminde merdaneyle açın.dikdörtgen şeklinde açmaya çalışın.
7. çok ince olmasınlar sakın 0,5 cm.kalınlık iyi.
8. sade hamurun üstüne kakaoluyu serip merdaneyle üstünden hafif geçin.
9. sonra iki uçtan iki ayrı rulo olacak şekilde sarın rulolar ortada buluşsunlar.
10. ruloları bıçakla ortadan kes.2 ruloyu tepsiye koyup dolapta bekletin.
11. dolapta bekletmemizin nedeni düzgün dilimlenmeleri ama vaktiniz yoksa dilimlediklerinizi resimde görüldüğü gibi parmağınızla ileri geri yuvarlayarak şeklini düzeltebilirsiniz.
12. ruloları 1 parmak kalınlığından az ince olacak şekilde dilimleyin.
13. yağsız tepsiye yatık dizin.(yuvarlak şekilde)
14. ortalarına 1 er bütün fındık bastırın.
15. önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin.renkleri hafif değişecek hafif kızaracaklar.
16. tatlının şerbetini hemen pişirip soğutun.
17. fırındna çıkan tatlının üzerine şerbeti 3-4 dk sonra döküp üstüne tepsi kapatın.
18. 15 dk.sonra tatlıları ters çeviirn.şerbeti güzelce çeksinler.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 654
favori
like
share
Kâ®âKiz Tarih: 19.07.2010 15:02
Payla$im Icin T$k Ler ..
GUNCEL_İBRAHİM Tarih: 14.11.2009 21:35
ööööğğğhğ iğrenç ... ( aslın da çok güzel)