Vitamin deposu dikenli incir, vücüt direncinini artırıyor

Son güncelleme: 15.10.2009 05:04
  • Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde görülen ancak Akdeniz ve Ege'de daha sık rastlanan yabani bir bitki olan dikenli incirin, içerdiği C vitamini ile vücut direncini artırmaya yardımcı olduğu belirtiliyor.
    Hasat dönemi olması nedeniyle kent merkezlerinin yanı sıra sahil kesimlerinde de tablalarda tanesi 25 kuruştan satışa sunulan dikenli incir, birçok faydasıyla da her derde deva olarak görülüyor.
    Kıraç alanlarda, kurak ve kireçli topraklarda yetişen, ana vatanının ise Güney Afrika olduğu bildirilen dikenli incir, halk arasında "Hint inciri" ve "Frenk inciri" olarak da biliniyor.
    Dikenli incirin faydaları ise saymakla bitmiyor. Silifke Sağlık Grup Başkanı Dr. Deniz Kayam'a göre, C vitamini yönünden zengin olan bu bitki, vücut direncini artırma, güç ve zindelik verme özelliğine sahip. Dikenli incirin, sindirim sistemini rahatlatan, bağırsak faaliyetlerini düzenleyen, kabızlık sorununu gideren son derece yararlı bir meyve olduğunu vurgulayan Dr. Kayam, "Bu meyveyi tüketenlerin ayrıca polivitamin hapları almasına gerek yok" diyor.
    Dikenli incirin hiçbir hormon ve katkı maddesi olmadan, doğada kendiliğinden yetişmesi nedeniyle tamamen organik bir meyve olduğunu aktaran Dr. Kayam, dikenli incirin faydalarını şöyle sıralıyor:
    "Kabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarında ilaç kadar etkili olan dikenli incirin, vitamin değeri ve katkısız yetişme özelliklerinin yanı sıra fiyatının da ucuz olması ayrı bir avantaj sağlıyor. Bağırsakları düzenli çalıştırmasının yanında tok tutma özelliğine de sahip olduğu için diyet yapanlar için son derece faydalı. Bunun yanında cilt kırışıklıklarını da gideriyor, cildi güzelleştiriyor."
#15.10.2009 05:04 0 0 0