taavşanlı yufka Tarifi - av yemekleri - tavşanlı yemek tarifleri


1 – Yıkadığınız kemikli etleri tencereye alın. Yağın bir kısmını ve salçayı ilave edin.Bir-iki kere karıştırın.Su ve tuz koyup pişirin.Etler pişince tencereyi ocaktan alıp,didin.
2 – Diğer tarafta soğanları halka biçiminde doğrayın.Tereyağını kızdırıp,soğanları kavurun.Et suyunu ilave edin.Önceden ayıklayıp yıkadığınız ve yarım saat ılık suda bekletilen pirinci et suyuna atın.Dinlendikten sonra etleri ilave edip,karıştırın.
3 – Geriye kalan et suyunu geniş bir kaba alıp ısıtın.Çok az tuzla ezilmiş sarmısakları ilave edip karıştırın.Geniş bir tepsiye iki kuru yufkayı yayın.Ortasına etli pilavı boşaltın. Geriye kalan yufkaları sarmısaklı et suyuna batırın.Etli pilavın üstüne koyup servis yapın.
NOT:Tavşanlı yufka yemeği,Malatya’da tavşan eti kullanılarak yapılıyor.Siz bu yemeği kuzu yada sığır etiyle yapabileceğiniz gibi,dilerseniz tavuk eti de kullanabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 425
favori
like
share