Malzemeler
4adet enginar
3adet yumurta
3bardak süt
½ bardak et suyu
1kutu mantar
250gr çiğ krema
8kaşık tereyağı
2kaşık zeytinyağı
3kaşık un
tuz


Yemek Tarifi
Mantarları yıkayıp doğrayın, üç kaşık yağ ile karıştırıp bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin. Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, soğuyunca ince ince dilimleyin. Enginarları temizleyip dört parçaya bölün ve limonlu suya atın. Bir kapta 1,5kaşık tereyağı ile 2kaşıklık zeytinyağını kızdırın, içine suyunu süzdüğünüz enginarları katıp 20dk pişirin. Zamanı dolunca ey suyunu ilave edin, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Kalan tereyağını da başka bir kapta eritip unu kavurun, rengi dönmeden ılıttığınız sütü yavaşça yedirin. Sürekli karıştırarak bulamaç olana kadar pişirin. Kıvamı gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan sosa bu kez çiğ kremayı ekleyip karıştırın. servis tabağına sosun yarısını döküp üzerine önce enginar sonra yumurta ve mantarları koyun. Kalan sosu da üzerlerine dökerek servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 313
favori
like
share