Malzeme:

5 çorba kaşığı tereyağ
100 gram mantar
4 diş sarmısak
2 adet kuru soğan
4 adet yeºil biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı soya sosu
300 gram kalamar
300 gram hazır karides
200 gram midye içi
tuz

Yapılışı:

Tereyağını tencerede eritip ince doğranmış kuru soğanı ve dövülmüş sarmısağı ilave edip kavurun. Küçük doğranmış yeşil biberi, kuşbaşı doğranmış domatesi ve iki parçaya ayrılmış mantarları ilave edin, tuz ve kırmızı biberi de ilave edip piºirin.

Karides, kalamar ve midyeyi ilave edin, üzerine soya sosunu da ekleyip hafif ateºte 15 dakika kadar piºirin.

Sıcak servis yapın.

Sair hususlar:
Arzu edilirse tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerleri ince kıyılmış maydanoz ile süslenebilir.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 275
favori
like
share