Malzeme:

500 Gr. hamsi
3 çorba kaşığı margarin
1 adet büyük patates
2 adet yumurta
½ demet maydanoz
3 diş sarımsak
3 adet taze soğan
75 gram kaºar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın. İkiye ayırıp her iki tarafını tuzlayın.

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup çatalla iyice ezin.

Yumurtanın birinin sarısını ayırın. Diğer yumurtayı öncekinin beyazını da ilave ederek çırpın. Patateslere ilave edip karıştırın. Dövülmüş sarmısağı, ince kıyılmış maydanoz, taze soğanı ve kaşar rendesini ilave edip tekrar karıştırın. Hamsileri ilave edin.

Fırın kabını yağlayın ve üzerine galeta unu serpin. Karışımı tepsiye yayıp üzerine yumurta sarısını sürün. Üzerine fındık büyüklüğünde margarin parçacıkları ilave edip 180oC fırında 20 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

alıntı

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1350
favori
like
share