Malzeme:

500 gr. hamsi
1/2 kg taze soğan
2 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
3 adet yumurta
galeta unu
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayınız, yıkayıp durulayınız. Havuçları bir kaba ince rendeleyiniz ve soğanları üzerine ince kıyınız. Bu karışıma ince kıyılmış dereotu ve maydanozları ilave ediniz. Tümünün üzerine yumurtaları kırıp tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız.

Büyükçe bir teflon tavayı hafifçe yağlayınız. Hamsileri galeta ununa buladıktan sonra kuyruk kısımları tavanın ortasına, başları ise dışarı gelecek ve tam bir daire teşkil edecek tarzda diziniz (bu işlem hamsinin büyüklüğüne bağlı olarak 20-25 hamsi gerektirir). Tavayı ateşe koyup hazırladığınız harçtan üç-dört tahta kaşık hamsilerin üzerine dökünüz. Sallayarak altı pembeleşinceye kadar kızartınız. Bir kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzünü de kızartınınız. Bu işlemi balıklar bitinceye kadar tekrarlayınız. Üzerine limon sıkıp sıcak olarak servis yapınız.

Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Sardalya

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 318
favori
like
share