Malzeme:

1 kg hamsi
1 bağ pazı
2 bağ taze soğan
1 bağ taze nane
8 su bardağı mısır unu
Sıcak su
tuz

Yapılışı:

Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.

Pazı, taze soğan ve naneleri ince doğrayınız.

Doğradığınız malzemeleri hamsi ile birlikte mısır ununun üzerine boşaltınız. Çok sıcak su yu yavaş yavaş ilave ederek karıştırınız ve yoğurunuz.

Hazırladığınız hamuru tepsiye koyarak orta sıcaklıktaki fırında (180-200oC) 30-35 dakika piºiriniz.

Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Not:
Bu ekmek Karadeniz’in her tarafında yaygındır.

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 296
favori
like
share