Pazılı Mısır Ekmeği

Son güncelleme: 15.10.2009 12:40
  • Malzeme:

    3 ila 4 demet pazı
    ½ demet maydanoz
    2 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    2 su bardağı mısır unu
    2 çorba kaşığı rendelenmiş kuru beyaz peynir
    kırmızı pul biber
    zencefil
    tuz


    Yapılışı:

    Pazıları ve maydanozları, yıkadıktan sonra ince ince kıyın.

    Bir yumurta sarısını bilahare kullanmak üzere ayırın ve geri kalanları yoğurt, tuz, pul biber, zencefil, peynir ve sıvı yağ ile bir kaba alıp iyice karıştırın. Karışıma pazı ve maydanozlar ile kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın.

    Karışıma mısır ununu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ve hamur kıvamına getirin.

    Fırın tepsisini yağlayıp hafifce un serpin ve karışımı tepsiye boşaltıp yayın. Önceden 200 C'a ısıttığınız fırına koyun. Pişmesine yakın çıkarıp, ayırmış olduğunuz yumurta sarısını çırpıp bir fırça yardımıyla üstüne sürün ve tekrar fırına koyun. Üstü kızarana kadar pişirin.

    Dilimliyerek servis yapın.

    Bu ekmek, tava ve fırın balıkların yanında garnitür olarak sunulabilir.

    alıntı
#15.10.2009 12:40 0 0 0