Malzeme:

4 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
½ çorba kaşığı beyaz şarap (veya 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi)
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
zencefil


Yapılışı:

Soğanları çok ince kıyın ve bir tavada, yumuşayana kadar tereyağı ile kavurun. Unu ilave ederek kavurmaya devam edin. Şarap ve suyu ilave edip on dakika daha pişirin. Yeterince tuz, karabiber ve zencefil ekleyin.

Ayrı bir kapta krema ile yumurta sarısını iyice karıştırın. Hazırladığınız sosa yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin.

Sıcak servis yapılmalıdır.

Bu sos kılıç tava, somon haşlama, levrek fırında veya tava gibi yemeklerin yanında çok iyi gider.

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 458
favori
like
share