MALZEMELER:

1 adet uskumru
1a det kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tahin
1 dilim beyaz peynir
Galeta unu
Un
Sıvıyağ

TARİFİ:

Uskumrunun yüzgeçleri kesilir, kuyruğu kırılır. Sonra adeta balığa masaj yaparak yumuşatılır. Bu şekilde kılçık etten ayrılır. Kılçık ağızdan çekip çıkarılır. İçindeki et,ciğer, yumurtalar alınır. Sadece deri kalır. Buzlu suya bırakılır. Bu arada iç hazırlanır. İnce kıyılmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine kuş üzümü ve çam fıstığı atılır. Balığın içi ve beyaz peynir eklenir. En son maydanoz, tuz, karabiber, tahin, tarçınve peynir katılır. İç soğuyunca buzlu sudan alınmş ve kurulanmış uskumruya doldurulur. Sırasıyla una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulanarak kızartılır.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 323
favori
like
share