Malzemeler:

1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yarım limon suyu
1 çay bardağı çiğ süt
1 su bardağı ceviz içi
Aldığı kadar un

Şerbet malzemesi:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:

Hamur için verilen tüm malzemeyi yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Yumurta büyüklüğünde pazılar yaparak tepsiye dizip üstünü örtün. Hamur açılırken yapışmaması için bir kap içinde un ve nişasta karışımı hazırlayın. Pazıların her biri 70-80 santim çapında olabildiğince ince açın. Açılan hamuru oklavaya sarıp üç parmak eninde pileli halinde katlayın. Karelere bölün. Her karenin içine ceviz koyun. Üçgen kapatın. Muska şekli verin. Bu muskaların hepsi üçgen tepeleri birbirinin ortasına gelecek şekilde aynı yönde tepsiye dizin. Kızdırılmış tereyağı gezdirin. Muskalar pembeleşinceye kadar 180 derecede pişirin. Börekler ılıkken şerbeti dökün. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Kıvama gelince limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 294
favori
like
share