[COLOR=paleturquoise]Malzemeler
[COLOR=paleturquoise]2 Uskumru
[COLOR=paleturquoise]1 Soğan
[COLOR=paleturquoise]1 tepeleme corba kaşığı dolmalık fıstık
[COLOR=paleturquoise]1 tatlı kaşığı kuşüzümü
[COLOR=paleturquoise]1/2 çay kaşığı yenibahar
[COLOR=paleturquoise]1/2 demet maydanoz
[COLOR=paleturquoise]3 çorba kaşığı zeytinyağı
[COLOR=paleturquoise]1 çorba kaşığı limon suyu
[COLOR=paleturquoise]tuz
[COLOR=paleturquoise]karabiber
[COLOR=paleturquoise]
[COLOR=paleturquoise]
[COLOR=paleturquoise]
[COLOR=paleturquoise]Yapılışı
[COLOR=paleturquoise]Balıkların filetolarını çıkarın.
[COLOR=paleturquoise]
[COLOR=paleturquoise]Soğanları ince ince piyazlık doğrayın. Kuşüzümlerini ayıklayıp sıcak suda şişmeye bırakın. Soğanları hafif kızmış zeytinyağında pembeleştirin, sonra fıstıkları ilave edip 2-3 dakika kadar çevirin.
[COLOR=paleturquoise]
[COLOR=paleturquoise]Balıkları, süzülmüş kuşüzümlerini, yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyin, 1-2 kaşık su ilave edip kapağını kapatın.
[COLOR=paleturquoise]
[COLOR=paleturquoise]Hafif ateşte 10-15 dakika yumuşuncaya kadar pişirin, ateşten alıp biraz ılık olmasını bekleyin.
[COLOR=paleturquoise]
[COLOR=paleturquoise]Limon suyunu üzerine gezdirip, kıyılmış maydanozları serperek servis yapın.
[COLOR=paleturquoise]
[COLOR=paleturquoise]Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 296
favori
like
share