Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut
3 yufka
1 demet maydanoz
2 adet kırmızı biber
1 su bardağı süt
2 yumurta
Tuz, karabiber
Susam, çörek otu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu



Hazırlanması:

Yeşil soğan ve maydanozlar ince ince kıyılır, kırmızı biberler de küçük küçük doğranır. Derin bir kapta nohutla beraber karıştırılır. Tuz, kırmızı biber, kara biber eklenir. ( isteğe göre 1-2 kaşık sıvı yağ harca katılabilir. ) Yufkalardan biri tezgaha yazılır, fırçayla her yanına yağ sürülür. Kenarlarından katlanılarak kare şekli verilir. Dörde bölünür. 1 yumurtanın tamamı, diğerlerinin de sadece akı bir kaseye konulur, sütle çırpılır, yufkanın üzerine sostan gezdirilir. Harç yufkaların tam ortalarına konur, kenarlarından katlanır, yine kare şekli elde edilir. Ters çevrilerek ağlanmış tepsiye dizilir. Maden suyu böreklerin üzerine dökülür. Yumurtaların sarısı fırçayla böreklerin üzerine sürülür. Susam ve çörek otuyla süslenir. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 335
favori
like
share