Acı Patlıcan Turşusu Yapımı - Acı Patlıcan Turşusu Tarifi - Acı Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır

Malzemeler:

2 kg patlıcan,
2 kg kırmızı biber,
4 kg domates,
5-10 adet acı biber,
1 baş sarımsak,
1 çay bardağı sirke,
1 çay bardağı zeytinyağı,
tuz

Yapılışı:

Domatesler rondodan geçirilip kaynatılır. Patlıcan ve kırmızı biberler fırında közlenir.küçük küçük doğranır ve kaynamakta olan domateslerin içine katılır
5-10 dakika kaynatılır ve içine acı biberler doğranır. sirke,tuz,zeytinyağı kat
biraz daha kaynat sıcakken kavanozlara boşalt ve ters çevir. .

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 613
favori
like
share