Balkabağı Reçeli

Son güncelleme: 15.10.2009 19:35
  • Balkabağı Reçeli Tarifi - Balkabağı Reçeli Yapılışı - Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır

    Malzemeler

    1 tatlı kaşığı tarçın
    2 paket vanilya
    1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
    2 su bardağı şeker
    500 gr bal kabağı
    1 çay bardağı hindistan cevizi
    Bir salkım üzüm

    Yapılışı

    Bal kabağını rendenin iri gözünle rendeleyin. Bir buçuk bardak su ile kaynatın. Kabaklar pişince içine şekeri, bir salkım sıkılmış üzüm suyunu ilave edin. Şekerle kaynasın. Kısık ateşe alın ve 15-20 dakika pişirin. İçine vanilya, tarçın ve ceviz ilave edin. 5-8-dakika daha kaynatın. Ateşten indirin. Biraz daha hindistan cevizi ve vanilya ekleyip karıştırın. Kuru kavanozlara yerleştirin.
#15.10.2009 19:35 0 0 0