Bergomot Çaylı Reçel Tarifi - Bergomot Çaylı Reçel Yapılışı - Bergomot Çaylı Reçel Nasıl Yapılır

Malzemeler:
1 yemek kaşığı bergomot aromalı çay
1 kg şeker
2 portakal
2 elma
2 tanede kalem tarçın

Yapılışı:

1 yemek kaşığı bergomot aromalı çayı 4,5 bardak sıcak suda 10 dk demleyin.süzün. üzerine 1 kg şeker ekleyip şurup kıvamında pişirin.

2 portakalın suyunu sıkın.kabuklarını ince dilimleyin. kabukları 20 dk haşlayın.2 elmayıda soyup ince dilimleyin.sonra elmayı portakal suyunu ve kabukları nı 2 tanede kalem tarçını çaylı şerbete ekleyin. reçel kıvamına gelene dek kaynatın.

kıvamı anlamak için reçelin içinden kaşık ile alıp döktüğümüzde ip ip akıyorsa olmuştur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 380
favori
like
share