pasta tarifleri - alman pastası - alman pastası tarifleri

Hamur:

- 4 yumurta
- 175gr. şeker
- 175gr. un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üstü:

- 100gr. file badem
- 1 kaşık margarin
- 2 tatlı kaşığı bal

İçi:

- 1 paket vanilyalı ya da limonlu Creme Ole (Dr. Oetker limonlu Paradies Creme)
- 500gr. çiğ krema (2-3 kutu) veya kremşanti

1- Margarini teflon tavada eritin. File bademleri ekleyerek hafif ateşte renkleri pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) kavurun. Tavayı kenara alın.

Bienenstich2_1

2- Fırını 175° C’ye ısıtın.
3- Yumurta aklarını çırparak kar yapın. İçine sarılarını ekleyip çırpın.
4- Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
5- En son unu ve kabartma tozunu karıştırın.
6- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Üstüne kavrulmuş bademleri yerleştirin. 2 tatlı kaşığı balı bademlerin üzerine incecik akıtın.

Bienenstich3_1

7- Yaklaşık 25-30 dakika bademler kızarana kadar pişirin.
8- Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra misina yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölün. Keklerin soğumalarını bekleyin.
9- Kremayı çırpın, üstüne creme ole’yi ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
10- Karışımı kekin üstüne yayıp, üst parçayı kapatın.



PÜF NOKTALARI:

- Bademleri kavururken hafif ateşte olmasına dikkat edin.
- Pasta ertesi güne kalırsa üstünü kapatmayın, ya da hava geçiren bir kapak kullanın.
- Kremanın içine pişirilmeyen puddinglerden ekleniyor. Biz limonlu paradies creme kullandık. Türkiye’de onun yerine galiba creme ole kullanılıyor.
- İçine çilekli, vanilyalı, muzlu, vs. karışım yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1218
favori
like
share