Portakallı Çubuklar

Son güncelleme: 15.10.2009 20:39
  • çubuk kurabiyeler - çubuklu kurabiye tarifi - portakallı çubuk

    noimage
    malzemeler
    * 200gr. un + 50 gr. nişasta
    * 50 gr. ince çekilmiş badem
    * bir tutam tuz
    * 150 gr. tereyağ
    * 50 gr. şeker
    * bir yumurtanın sarısı
    * 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
    * 3-4 damla vanilya aroması ya da 1 paket vanilin (veya bir vanilyanın özü)
    * Üzeri için: 50 gr. pudra şekeri ve bir paket vanilin
    hazırlanışı
    1. Yağ, şeker, yumurta sarısı, tuz ve vanilyayı mikserle krem gibi olana kadar çırpın.
    2. Un, nişasta ve bademi yağlı karışımın üzerine eleyin. Portakal kabuklarını ekleyin. Çabucak toparlayıp hamur haline getirin.
    3. Hamuru iki parça pişirme kağıdı arasında yarım santim kalınlığında açın ve bu şekilde bir saat buzdolabında bekletin.
    4. Hamuru 1 cm. genisliginde ve 7-8 cm. uzunlugunda şeritlere kesin (bu şekilde çok uğraştırıyor. Şekilli kurabiye kalıpları kullanmak daha pratik bir çözüm). Pişirme kağıdı döşenmiş tepsiye alıp, yarım saat daha buzdolabında bekletin.
    5. 180° C'de önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika, kenarları çok hafif kızarana kadar pişirin.
    6. 50gr. pudra şekeri ve vanilini karıştırın. Henüz hafif sıcak olan kurabiyeleri bu karışıma bulayın.

    Ben bir kısmını pudra şekerine buladım, bir kısmını ise sade bıraktım. İki türlü de güzel oluyor.

    Aralarına kat kat kağıt peçete koyduğunuz kurabiyeleri hava geçirmeyen bir kapta 4 hafta kadar saklayabilirsiniz.

    ''kış mevsimine girerken malum portakallarda bollaştı
    5 çaylarında yanımızda bulunsun
    süper bir tarif arkadaşlar
    afiyet olsun''
#15.10.2009 20:39 0 0 0