Sarkisyan, Bursa seyircisine hayran kaldı

Son güncelleme: 18.10.2009 00:11
  • noimage


    19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta oynanan Türkiye-Ermenistan maçının seyircisi, 'tam not' aldı.
    Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, kent ve ülke olarak, önemli bir sınav verilen organizasyonun başarıyla geride kaldığını söyledi.

    İki ülke arasında imzalanan protokollerin de etkisiyle maçın, spor yönüyle değil, iki ülke arasındaki ilişkilerle öne çıktığını belirten Çelik, son derece coşkulu ve dostça geçen maçın, Türkiye'nin dünyadaki imajına ciddi olumlu katkı sağladığını vurguladı.

    -'TEKSAS, BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ'-

    Çelik, tribündeki Bursaspor taraftarının ve ağırlıklı olarak 'Teksas' taraftar grubunun coşkulu, sportif ve güzel bir tablo sergilediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

    'Tüm dünyaya güzel mesajlar verdiler ve stadyumda, takdire şayan şovlar izlendi. Taraftar üzerinde yoğun baskılar oluşturuldu, ama Teksas grubu, kendisine giydirilmek istenen elbiseyi yırttı, attı ve gerçekten tüm provokasyonlara karşı sağduyulu yaklaşıp, büyüklüğünü gösterdi. Bundan dolayı Bursaspor taraftarlarını ve özellikle Teksas grubunu kutluyorum.'

    -ŞEREF TRİBÜNÜNDE TARAFTARA ÖVGÜ DOLU SÖZLER-

    Faruk Çelik, maç sırasında ve sonrasında şeref tribününde yaşananları ise şu sözlerle aktardı:

    'Her iki cumhurbaşkanının memnuniyetine bizzat hepimiz şahit olduk. Konuk Cumhurbaşkanı, 90 dakika bitmek tükenmez şekilde takımlarını destekleyen taraftarın enerjisinin kaynağının ne olduğunu sorduğunda, kendilerine espriyle (Kestane şekerinin bir neticesi olsa gerek) cevabını verdik.

    Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bu taraftarı izleyince, aslında milli maçların tümünün Bursa'da yapılmasının çok daha doğru olacağını ifade ettiler.

    UEFA Başkanı Michel Platini ise taraftarın çok farklı ve sürekli değişen tezahüratlarının ıslık bölümüne, bizzat eşlik etti ve hayranlıkla seyirciyi izledi.

    Sayın cumhurbaşkanları, müsabakanın Dünya Kupası açısında önemi olmadığı için ağırlıklı olarak seyirciyi izlediklerini ifade ettiler.'

    Bu taraftar topluluğuyla Bursaspor'un çok büyük başarılara koşacağına inancını dile getiren Çelik, 'Bu seyirci olduğu sürece, Bursa'da yeni stadın yapımıyla birlikte, çok önemli uluslararası organizasyonların Bursa'da gerçekleşeceğine inanıyorum' dedi.
#15.10.2009 20:40 0 0 0
  • 90dkk susmayan Milli takım taraftraına kım hayran kalmaz
#16.10.2009 12:51 0 0 0
  • bütün dünya hayran kaldı platinide maçtan sonraki röportajında taraftarı izlemekten maçı izleyemedim dedi
#18.10.2009 00:11 0 0 0