bisküvi tarifleri - bisküvili tatlılar - bisküvili tatlı tarifi - bisküvi nasıl yapılır

- 25 adet -için

* 100 gr. tam buğday unu
* 50 gr. yulaf kepeği
* 50 gr. yulaf ezmesi
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 50 gr. esmer şeker
* 100 gr. tereyağ
* 1-2 yemek kaşığı süt
* arzuya göre çikolata – eğer çikolata kullanırsanız şekeri 25gr.’a düşürün.

hazırlanışı

1. Unları ve şekeri karıştırın. Yağı ekleyerek parmaklarınızla ovuşturun. Un ve yağ özleşerek kırıntılı bir hale geldiğinde sütü ekleyin ve hamuru çabucak toparlayın.
2. Yarım santim kalınlığında açın. İstediğiniz büyüklükte daireler çıkarın.
3. 200° C’ye ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. (fırınınızın durumuna göre 10-20 dakika sürebilir)
4. Çikolata: Çikolatayı su buharında eritin (kasenin dibi suya değmesin) ve soğumuş kurabiyelerin üzerine sürün.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1224
favori
like
share