susamlı burgu börek tarifi - susamlı burgu böregin yapılışı - börek tarifi



Malzemeler:

1 kg.yufka
4 yumurta(1 yumurta sarısını üstüne ayırın)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı süt ya da harçtan artanını kullanın.

içi:

1/2 kg.lor peyniri
gerekiyorsa tuz
maydanoz (yarım demet)

yapılışı:

süt,yağ ve yumurtaları mikserle çırpın bu harcımız olacak.lor peyniri,tuz ve kıyılmış maydanoz ile de içi hazırlayın.
1.yufkayı yayın.fırçayla harçtan sürün her yerine.ve ortadan 2 ye kesin yufkayı.2 yarım dairemiz oldu.dairelerin düz taraflarına harçtan boylu boylunca yayın.sonra rulo sarın.2 rulomuz oldu.şimdi bu 2 ruloyu birbirine dolayarak burgulayın.hafif yağlı fırın tepsisine burguları düz bir şekilde sıralyın dolamayın.
diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
artan harcı fırçayla bolca böreğe sürün.ve üstlerini kapatıp (streç film,folyo veya bir tepsi vb.ile) dolaba kaldırın.en az yarım saat dolapta bekletin.

böreği dolaba koyunca hemen 1 yumurta sarısı varsa artan harçtan 1 kaşık veya aynı miktar süt ve 1 tatlı kaşığı pekmezi çırpın çatalla kenara koyun.eğer yumurta sarısını hemen böyle çırpıp hazırlamazsak bir müddet sonra katılaşıyor ve pürtük kalıyor .

fırını 180 C ye ısıtın.hazırladığınız yumurtalı karışımı böreğin üstüne sürün.susam serpin ve fırında güzelce kızartın.
fırından aldığınız tepsinin üstünü örtün yumuşak kalır.çıtır kalsın istiyosanız açık kalabilir.
.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 525
favori
like
share