evde yeşil zeytin yapımı

1.KIRMA ZEYTİN:Yaz ortalarında ve bu aylarda pazarlarda özellikle köylülerin sattığı dalından kopmuş tazecik yeşil zeytini evde bir çekiç yardımıyla fazla ezmeden teker teker kırıyoruz.Kırdığımız zeytinleri bir kavanoza doldurup,yada kola şişesine üzerini tamamen kaplayacak kadar su ilave ediyoruz.Bu suyu hergün değiştirmemiz gerekiyor renginin kararmaması ve acılığının gitmesi için.Ve takriben 10 gün sonra zeytinimiz hazır kahvaltıda tuzluyoruz ve afiyet ile yiyoruz.

2.ÇİZME ZEYTİN:Yine aldığımız zeytinleri bu sefer kırmak yerine bıçakla dört tarafından çiziyoruz.Kavanozumuza doldurup,üzerine tamamen suyumuzuda ekledikten sonra bir miktar limon tozu veya limon sıkıyoruz.Ağzını sıkıca kapattıktan sonra hiç açmamak suretiyle 20 gün boyunca olmasını bekliyoruz.Bu pazarlardan,marketlerden aldığımız yeşil zeytinin birebir aynı tarifidir.

Çizme Zeytin İçin 2.Tarif

Malzemeler:

1.5 litrelik şişe
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı çiçek yağı
1 tatlı kaşığı sirke
1.5 yemek kaşığı yemeklik tuz

Yapılışı:

Bu saydığımız malzemeler şişeye doldurulur, şişenin kapağı kapatılır ve her gün veya gün aşırı ters yüz yapılarak karıştırılır. Yaklaşık 6 ay sonra kullanıma hazırdır. İlk açıldığında zeytinlerin rengi hafif mor, tadı buruk olabilir. Kapak açıldıktan 1 hafta sora tat dilediğiniz seviyeye gelecektir.Kolay Çizme Zeytin Yapımı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3205
favori
like
share
hhadise Tarih: 27.11.2009 16:37
tarifin için teşekkür ederim
çalıkuşu Tarih: 16.10.2009 12:52
çok güzel paylaşım

biz kırma zeytini yapıyoruz

ama diğerini bilmiyordum sağol...