Fatih Sarması

Son güncelleme: 10.12.2009 09:23
  • fatih sarması tarifi - fatih sarmasının yapılışı - fatih sarması nasıl yapılır

    noimage

    Malzemeler:

    4 yumurta
    1,5 su bardağı şeker
    2 su bardağı un
    1 paket vanilya (gurme vanilya harika koku veriyor)
    1 paket kabartma tozu
    2 yemek kaşığı bal
    2 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı (bol tutmakta fayda var yerken süper oluyor bir de süsleme için lazım)

    şerbeti:

    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı ılık su

    Yapılışı:

    ılık suda şekeri eriyene kadar karıştırın.ve kenarda bekletin.
    yumurta şeker vanilyayı 10 dk.iyice çırpın mikserle.üstüne un ve kabartma tozunu eleyin.
    tercihen yağlı kağıt serilmiş(kolay rulo sarılıyor) ya da yağlanıp unlanmış büyük fırın tepsisine dökün.
    180 C de pişriin.pembeleşince alın fazla kurumasına izin vermeyin.fırından alıp ılıtın.(bence yağlı kağıt ile hemen rulo sarın.)bir müddet ılındıktan sonra şerbetin birazı ile nemlendirin(önerim özellikle yarısını (kıvrılacak kısım civarını) nemlendirmeniz zaten üstten şerbet verince üst katlar ıslanıyor sorun olmuyor.
    akıcı kıvamdaki balı üstüne sürün.fıstıkları serpin ve rulo sarın.kalan şerbet ile de tatlıyı ıslayın.(birazını ayırıp serviste dilimlerin üstüne dökebilirsiniz)
#16.10.2009 21:32 0 0 0
  • cok güzel mişş
#18.10.2009 23:01 0 0 0
  • çok güzel görünüyo
#10.12.2009 09:23 0 0 0