fatih sarması tarifi - fatih sarmasının yapılışı - fatih sarması nasıl yapılır



Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya (gurme vanilya harika koku veriyor)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı (bol tutmakta fayda var yerken süper oluyor bir de süsleme için lazım)

şerbeti:

2 su bardağı şeker
2 su bardağı ılık su

Yapılışı:

ılık suda şekeri eriyene kadar karıştırın.ve kenarda bekletin.
yumurta şeker vanilyayı 10 dk.iyice çırpın mikserle.üstüne un ve kabartma tozunu eleyin.
tercihen yağlı kağıt serilmiş(kolay rulo sarılıyor) ya da yağlanıp unlanmış büyük fırın tepsisine dökün.
180 C de pişriin.pembeleşince alın fazla kurumasına izin vermeyin.fırından alıp ılıtın.(bence yağlı kağıt ile hemen rulo sarın.)bir müddet ılındıktan sonra şerbetin birazı ile nemlendirin(önerim özellikle yarısını (kıvrılacak kısım civarını) nemlendirmeniz zaten üstten şerbet verince üst katlar ıslanıyor sorun olmuyor.
akıcı kıvamdaki balı üstüne sürün.fıstıkları serpin ve rulo sarın.kalan şerbet ile de tatlıyı ıslayın.(birazını ayırıp serviste dilimlerin üstüne dökebilirsiniz)

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 378
favori
like
share
hhadise Tarih: 10.12.2009 10:23
çok güzel görünüyo
fighter31 Tarih: 19.10.2009 00:01
:19:cok güzel mişş