:89:

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış taze veya konserve bezelye
10-12 adet kornişon
4 adet sivri biber
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
pul biber
tuz
limon

HAZIRLANIŞI

Tuzlu kaynar suda bekletilmiş pirinç, içinde 5 çorba kaşığı kadar sıvıyağ olan tencerede kavrulur. Üzerine bir bardak su ve tuz eklenerek pişirilir. Altını kapattıktan sonra içine mısır ve bezelye konarak demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz, dere otu, kornişon, sivribiber, pul biber,limon koyulup karıştırılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 419
favori
like
share
demet Tarih: 03.05.2006 14:14
ellerine sağlık, teşekkürler
by_ufuk Tarih: 26.02.2006 22:05
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 11.01.2006 10:24
teşekkürler arkadaşım elinize sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 08:14
Emeğine sağlık,paylaşımın için sağol.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 00:53
AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER