Virüsten bile tehlikeli antivirüs

Son güncelleme: 19.10.2009 22:44
  • Hacker'lar, sahte antivirüs yazılımlarını kullanıcılara yükleterek yüklü bir vurguna imza attı.


    Kullanıcıların korkulu kabusu olan ve her gün binlerce kullanıcıya zarar veren hacker'lar, kullanıcıları tuzağına düşürmek için her gün yeni bir yöntem kullanıyor. Hacker'ların bu kez taktiği ise sahte anti-virüs yazılımlarıyla köşeyi dönmek...

    Dünyanın önde gelen güvenlik yazılımı şirketlerinden biri olan ve Norton antivirüs yazılımıyla bilinen Symantec'ten yapılan açıklamaya göre sadece son 12 ay içerisinde dünya genelinde yaklaşık 43 milyon bilgisayar kullanıcısı, hacker'ların geliştirdiği yeni dolandırıcılık yönteminin kurbanı oldu.

    YENİ TUZAK NASIL İŞLİYOR

    Hacker'lar önce kullanıcıların bilgisayarına sızıyor ve "Bilgisayarınızda virüs var, bu adresteki antivirüs yazılımını indirerek bu virüslerden anında kurtulabilirsiniz." şeklinde bir uyarı penceresiyle karşılaşıyor. Virüs uyarısını ciddiye alan ve bir an önce kurtulmak isteyen kullanıcılar ise söz konusu virüs programının bulunduğu adrese tıklıyor. Ancak bu adrese giren kullanıcılar, önerilen bu antivirüs programının yaklaşık 120 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu öğreniyor. Bu ücreti ödemeye kalkan kullanıcılar ise böylece paralarını hacker'lara kaptırmış oluyor.

    Symantec uzmanları, dünya genelinde yaklaşık 43 milyon kullanıcının bu tuzağa düştüğünü belirtirken, hacker'ların bu yöntemle sadece son 12 ay içerisinde 1.5 trilyonluk vurgun yaptığı sanılıyor.
#19.10.2009 22:44 0 0 0