NIS SALATASı

Son güncelleme: 22.05.2006 11:08

  • MALZEMELER

    4 kişi için
    1 kahve fincanı pirinç
    2 adet dolmalık biber
    1 küçük sivri biber
    20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
    20 adet çekirdeksiz siyah zeytin
    3 adet haşlanmış yumurta
    1 küçük kutu ton balığı
    2 adet kabukları soyulmuş domates
    az tuz
    2 çorba kaşığı sirke
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    bir tutam toz hardal
    bir diş sarımsak



    HAZIRLANIŞI

    Pirinci yıkayıp bol su ile kaynatarak 20 dakika haşlayın. Soğuk su ile soğutun ve süzgeçe boşaltıp suyunu süzdürün. Çukur bir tabağın dibine koku versin diye sarımsağı ovun ve çıkarın. Domatesleri dörde bölüp hafif sıkarak çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Sivri biberi halka doğrayın, dolmalık biberleri de önce temizleyip sonra dörde bölün. Daha sonra da dilimleyin. Yumurtaları haşlayın ve dörde bölün. Tüm malzemeyi sarımsakla ovulmuş tabağa koyup karıştırın ve üzerine yeşil salata yaprağı koyarak servis edin.
#17.10.2005 01:45 0 0 0
  • teşekkürler
#24.11.2005 16:33 0 0 0
  • çok ilginç bir salataya benziyor.ellerine sağlık
#26.11.2005 23:11 0 0 0
  • AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 22:52 0 0 0
  • Paylaşımınız için teşekkürler.
#12.01.2006 10:38 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 22:46 0 0 0
  • teşekkürler, ellerine sağlık
#22.05.2006 11:08 0 0 0