:4:
MALZEMELER

4 kişi için
1 kahve fincanı pirinç
2 adet dolmalık biber
1 küçük sivri biber
20 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
20 adet çekirdeksiz siyah zeytin
3 adet haşlanmış yumurta
1 küçük kutu ton balığı
2 adet kabukları soyulmuş domates
az tuz
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
bir tutam toz hardal
bir diş sarımsak



HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp bol su ile kaynatarak 20 dakika haşlayın. Soğuk su ile soğutun ve süzgeçe boşaltıp suyunu süzdürün. Çukur bir tabağın dibine koku versin diye sarımsağı ovun ve çıkarın. Domatesleri dörde bölüp hafif sıkarak çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın. Sivri biberi halka doğrayın, dolmalık biberleri de önce temizleyip sonra dörde bölün. Daha sonra da dilimleyin. Yumurtaları haşlayın ve dörde bölün. Tüm malzemeyi sarımsakla ovulmuş tabağa koyup karıştırın ve üzerine yeşil salata yaprağı koyarak servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 354
favori
like
share
demet Tarih: 22.05.2006 12:08
teşekkürler, ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 23:46
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 12.01.2006 11:38
Paylaşımınız için teşekkürler.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 23:52
AFİYET OLSUN ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 27.11.2005 00:11
çok ilginç bir salataya benziyor.ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 24.11.2005 17:33
teşekkürler