salata tarifleri - mantar salatası

Malzemeler,

* Yarım kilo mantar
* 1 kâse süzme yoğurt
* Çeyrek demet dere otu
* 1 limonun suyu
* 3 su bardağı su
* Yarım yemek kaşığı zeytinyağ
* Tuz, kırmızı pul biber

Hazırlanışı,

1. Mantarlı iyice yıkayıp, temizleyin.
2. Tencereye limon suyunu ve suyu ekleyip kaynatın.
3. İçine mantarları ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın.
4. Mantarlar haşlandıktan sonra süzüp, soğuması için bekletin.
5. Dereotunu ince ince kıyıp, süzme yoğurtla karıştırın.
6. Yoğurda zeytinyağ, tuz ve kırmızı pul biberi ekleyip, karıştırın.
7. Soğumuş mantarları karışıma ekleyip, harmanlayın.
8. Buzdolabında 15 dakika beklettikten sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2830
favori
like
share